Фолієва кислота (В9) є одним із найнеобхідніших елементів для здоров’я жінки. Її називають вітаміном материнства та краси. Завдяки В9 шкіра набуває здорового вигляду, поліпшується стан нігтів, волосся, цей елемент також позитивно впливає на зачаття. Людський організм має здатність синтезувати фолієву кислоту самостійно, але в мізерній кількості, якої недостатньо.

Поповнювати нестачу можна через їжу, але раціон дуже рідко закриває потребу у вітаміні В9. На допомогу приходять сучасні добавки, наприклад РепроФолат, завдяки якому можна отримувати дозу фолієвої кислоти щоденно.

Як В9 впливає на людський організм?
Вітамін В9 бере активну участь у життєво важливих процесах. Фолієва кислота має позитивний вплив у кількох напрямах:
- допомагає зберегти цілісність ДНК і активує ріст нових клітин;
- сприяє кровотворенню;
- покращує метаболізм і травлення, знижує кислотність шлунка;
- підтримує імунітет і допомагає долати хронічні хвороби;
- поліпшує роботу серцево-судинної системи, знижуючи ризик виникнення інфаркту;
- підвищує працездатність та інтелектуальні здібності;
- покращує концентрацію ;
- допомагає запобігти розвитку хвороби Альцгеймера та діабету 2-го типу.
Фолієва кислота також важлива в період планування вагітності. Рекомендовано починати приймати вітамін В9 приблизно за 90 днів до ймовірного зачаття.
Важливо вибирати дієтичні добавки перевірених виробників, наприклад ReproFolate. Це інноваційна формула фолієвої кислоти 4-го покоління в дозі 600 мкг, яка легко засвоюється організмом. Добавка підходить усім жінкам, навіть якщо в них виявлено недостатність ферменту, що розщеплює фолієву кислоту. Придбати вітаміни можна на сайті Babystart — це офіційний дистриб’ютор бренда.


Чим корисний В9 для вагітних?
Майбутні мами потребують більшої, ніж зазвичай, кількості вітаміну В9. Фолієва кислота необхідна для стабільного перебігу вагітності, легкого виношування та нормального розвитку дитини. Дефіцит вітаміну В9 збільшує ризики виникнення аномалій нервової системи плода та різних вроджених хвороб. Навіть якщо вагітність настала незаплановано й жінка не вживала фолієву кислоту завчасно, дуже важливо почати приймати її з перших тижнів.
Вагітні жінки мають більше вживати їжу, що містить фолієву кислоту. Це насамперед зелень (петрушка, салат, шпинат, капуста, зелена цибуля), а також горіхи, томати, гречка, буряк, насіння та цитрусові. Проте навіть за ідеального раціону краще перестрахуватися і приймати вітамін В9 додатково.